2 Eylül 2014 Salı

Kan Gölü - Kitap Yorumu & İnceleme


Arka Kapak : (Spoiler İçerir)
Dr. Claire Elliot, Locust Gölü'nün sakin sularının kenarında huzurlu bir tatil kasabası olan Tranquility'yi görür görmez, genç oğlu Noah'ı metropolün tehlikelerinden uzak tutabileceği ve babasının ölümünün açmış olduğu yaraların kapanabileceği bir yer olduğuna karar verir. Ne var ki kışın başlamasıyla beraber Claire'in kariyerini tehlikeye sokan bir haber gelir: Hastalarından biri, genç bir çocuk, akıl almaz bir katliam gerçekleştirmiştir. Claire'le beraber bütün Tranquility'nin yakında fark edeceği gibi, bu olay, kasabanın gençleri arasında hızla yayılacak bir cinayet salgınının yalnızca başlangıcıdır. Kasabanın gençleri çığırından çıkıp da kasabanın büyükleri onu suçlamaya başlayınca, Claire korkunç bir gerçeğin farkına varır: Kasaba bu garip şiddet salgınıyla ilk olarak sarsılmıyor! Görünüşe göre, Tranquility'nin çocukları her elli yılda bir, cinayet işlemeye varacak şiddet gösterilerinde bulunuyormuş. Claire bütün bunların altında tıbbi bir açıklamanın yattığını düşünür ve Locust Gölü'nün korkunç bir tehlike barındırdığına inanmaya başlar. Tranquility'yi ve kendi oğlunu tehlikeden korumak için elinden geleni yapmaya kararlıdır.
------

~ Tess Gerritsen okumaya altıncı sınıfta başladığımı İkiz Bedenler yorumumda söylemiştim :3 Hatta o dönem Tess Gerritsen kitaplarından başka kitap okuyamadığımı da belirtmiştim :D Hani yazarın öyle bir kalemi var ki, insan cidden elinden bırakamıyor. Bıraksa da bu çok kısa bir süre olur :) Bi kere, kitapta geçen yan karakter yaşamından kesitleri, ya da konuyu oluşturan asıl meseleyi en başta ayrı bir bölüm olarak vermesini çok seviyorum. Bi bakıyorsunuz başta anlattığı karakter karşınıza çıkmış :O. Her kitabında olduğu gibi bu kitabında da vardı bu bölüm ve başıyla sonunun müthiş uyumunu çok beğendim.



  
  
  Kitabımızda ana karakterimiz Dr. Claire Elliot, bir süre önce eşini kaybetmiş ve yaşadığı yerde de oğlu Noah bir takım sıkıntılar çekmiş. Bu nedenle sâkin ve huzurlu bir yer olarak umduğu Tranquility' ye taşınmaya karar verir. Noah baştan beri burayı hiç sevmese de Amelia (hoşlandığı kız) sayesinde alışmaya çalışır. Huzur bulmak için gelen Claire, ne yazık ki umduğu şeyle karşılaşmaz. 50 yılda bir tekrarlanan bir facianın ortasında kalır. İnsanlara bu konunun ciddiliğini anlatmaya çalışır fakat kimse onu dinlemez. Bir süre sonra facianın kasaba yaşlıları tarafından bilindiğini fark eder ve işin peşini bırakmaz.  









  Bu korkunç olay ise şöyle başlar : 
- Noah'ın da okuduğu okulda Taylor adında bi genç, biyoloji dersinde birden sadece sınavdan D aldığı için sinirlerini kontrol edemez ve ve ders içinde kullanılan kurbağalardan birini parçalar. Haliyle herkes çok korkar fakat Taylor bununla da kalmayıp çantasından bir silah çıkarıp ateş açmaya başlar. Öğretmenini öldürüp bir çok arkadaşını silahla yaralar. Ve bu olaydan sonra kasabanın gençlerine bir haller olur. Hepsi cinnet geçirip çevresindekileri o sinirle öldürmeye başlar. Kan testi de sonuç vermez ve haliyle Claire büyük bir çıkmaza düşer. Üstüne üstlük oğlu Noah da o kasabada yaşayan genç bir oğlandır. 












  Kitabında aşkı da unutmayan Gerritsen, Claire ve Claire'ın en büyük destekçisi olan şerif Lincoln' ı birbiri için yazar :') Olaylar her zamanki gibi çok şaşırtıcı bir şekilde gelişir. Kitabın sonu şöyle şöyle olacak dersiniz fakat kitabın sonu aklınızın ucundan geçmeyecek bir şekilde biter :) Çünkü Tess Gerritsen olmak bunu gerektirir ^^ 







Anne Rice vampirleri için neyse, Gerritsen de tıbbi gerilim romanları konusunda odur... Palmer'dan iyi, Cook'tan iyi... Evet, hatta Crichton'dan bile daha iyi...
-Stephen King-


 Dekor olarak Stephen King'in arka bahçesini kullanan, Crichton tarzı tıbbi bir gerilim romanı. Kan Gölü, gerilim ve bilimin mükemmel bir karışımı.
-People-

Michael Palmer ve Robin Cook'un bütün eserlerine meydan okuyan bir başyapıt. Tess Gerritsen'in şimdiye kadar yazmış olduğu en iyi kitap.
-Amazon.com-

~~~~~

Sadece Kan Gölü için demiyorum. Kesinlikle Tess Gerritsen'ı okuyabildiğiniz kadar okuyun, çünkü gerçekten kalemi müthiş bir yazar ve bence kesinlikle yazdığı türün kraliçesi !  
Okumaya Kan Gölü'nden de başlayabilirsiniiz. xx
Keyifli okumalaar :) ♥


Sayfa Sayısı: 492   GoodReads Puanı: 3,92
Puanım: 5     


2 yorum:

  1. Bu kitabı çok önce okumuştum ama o zamanlar blogger değildim. En yakın zamanda yeniden okuyup blogumda yayınlamak istiyorum :) hasibecengiz.blogspot.com Sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de tekrar okuyup blogunda yayınlamalısıın :)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...